SER PAK olarak
Faaliyet gösterdiğimiz ambalaj üretimi sektöründe modern teknolojik gelişmeleri takip ederek, çalışanlarımızın bilgi, becerilerini geliştirmek için iletişim ve eğitimi ön planda tutmayı, üretimin her aşamasında hijyenik şartları sağlayarak müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentilerini karşılamayı, ürün güvenliği ile ilgili bilgileri kamu, tüketici ve tedarikçilere iletmeyi ve/veya bu bilgileri istemeyi, kaliteli ve hijyenik ürün sunmayı; bu doğrultuda yasal mevzuatlara, ISO 9001, ISO 22000 ve BRCGS standartlarının şartlarına uymayı, etkinliğini sürekli iyileştirmeyi ve aşağıdaki alt politikaların yerine getirilmesini sağlamayı taahhüt ederiz.
HİJYEN POLİTİKASI
Müşterilerimize sunduğumuz ürünlerin her aşamasında fiziksel, kimyasal ve biyolojik ürün güvenliği tehlikelerini belirlemek, kontrol altına almak, sağlık ve hijyen kurallarına uygun olarak üretilmesini sağlamak.
FİZİKSEL GÖRÜNÜŞ VE TAKI POLİTİKASI
Üretim alanlarına koruyucu önlüksüz, bonesiz girilmesine izin verilmez. Üretim alanlarında çalışırken hiçbir takı kullanılamaz. Önlükler temiz ve boneler kulak ve saçları tamamen kapatacak şekilde kullanılır.
SİGARA İÇME VE YEMEK POLİTİKASI
Üretim ve depolama alanlarımızda ve soyunma odalarında sigara içmek ve yiyecek yemek – içmek yasaktır. Uyarı levhaları görünebilecek yerlere asılmıştır. Ziyaretçilerin ve taşeronların bu kurala uymaları sağlanır.
ÜRETİM ALANLARINA GİRİŞ POLİTİKASI
Ziyaretçilerimiz, tedarikçilerimiz üretim alanlarımıza özel önlük, bone giyerek ve ziyaretçi kontrol soru listesine tabi tutularak girerler.
YABANCI MADDE POLİTİKASI
Üretim alanlarımızda, fiziksel bulaşmalara sebep olabilecek yabancı maddelerin önlenmesi için, cam, kırılabilir plastik malzemeler, ahşap, tel malzemeler kullanımdan kaldırılmıştır (Kullanımı zorunlu olanlar hariç.). Kullanımı zorunlu, mevcut olan cam ve kırılabilir plastik malzemeler, metal ekipmanlar koruma altına alınmıştır.
PERSONELİN SAĞLIK KONTROLLERİ POLİTİKASI
Personelin periyodik sağlık muayeneleri yaptırılır. Bulaşıcı hastalık, üst solunum yolları enfeksiyonları, ishal, bulantı, öksürme hapşırma durumlarında üretim sorumlusu tarafından üretim alanından uzaklaştırılarak, sağlık kontrolüne gönderilir. Pandemik hastalıklardan korunmak için sağlık bakanlığı ve il hıfzıssıhha tarafından yayımlanan yönetmelikler ile belirlenen kurallara uyulur.