Alan ısısı, meyvelerin ve sebzelerin hasat sonrasında çok çabuk bir şekilde bozulmasına sebep olur. Bu nedenle, bütün meyve ve sebzelerin alan ısısını ortadan kaldırmak amacıyla hasadın hemen sonrasında ve Prolong® MA/MH torbalarına paketlenmeden önce soğutulması gerekmektedir. Paketleme protokollerinde, paketlemeden önce meyve ve sebzelerin ön soğutma ve saklama sıcaklıklarına ilişkin sıcaklık aralıkları dahil olmak üzere hasat sonrası işlem prosedürlerine ilişkin tavsiyeler yer almaktadır. Bu prosedür tavsiyeleri dünya çapında kabul edilmiştir.
Prolong® MA/MH Paketlemesi kullanılarak tavsiye edilen paketleme yöntemleri gerçek deneyimlere dayanılarak oluşturulmuştur; ancak, Prolong® MA Paketlemesi kullanarak yapılacak denemelerin ticari olarak kullanılmadan önce, gerçek yerel koşullar altında gerçekleştirilmesini tavsiye ederiz.